Koninklijk Huwelijk: Carl en Sofia Zweden

14 juni 2015

kroontjeKoninklijk Huwelijk: ‘Lieve Sofia, ik hou van jou.’

Pas getrouwd, Stockholm, 13 juni 2015.  © PPE/Nieboer

Pas getrouwd, Stockholm, 13 juni 2015.
© PPE/Nieboer

Hoeveel vrouwen en meisjes zouden gisteren al of niet heimelijk een beetje jaloers zijn geweest op Sofia Hellqvist die toch maar mooi met die onweerstaanbaar knappe Zweedse prins Carl Philip trouwde? Maar die liet geen twijfel over zijn gevoelens bestaan. ‘Sofia, jij vult mijn leven met liefde en geluk’, zei hij in een speech tijdens het banket aan het einde van de trouwdag. ‘Met jou kan ik alle uitdagingen in mijn leven aan. Lieve Sofia, ik hou van jou.’

Prinses Sofia, hertogin van Värmland.  © PPE/Nieboer

Prinses Sofia, hertogin van Värmland.
© PPE/Nieboer

Weer werd hier en daar een traantje weggepinkt net zoals tijdens de onconventionele huwelijksceremonie in de kapel va het koninklijk paleis in Stockholm. Vooral toen Sofia op muziek van Enya: Athair ar Neamh (Father in Heaven/Hemelse Vader) de kerk betrad.

Ze was een stralende bruid in een japon van zijden crêpe, organza en kant van de Zweedse ontwerpster Ida Sjöstedt en een echte prinses met haar diadeem van diamanten en smaragden: een cadeau van haar schoonouders koning Carl XIII Gustaf en koningin Silvia.

Voor royalty-liefhebbers zat er mogelijk een kleine nostalgische toets aan deze dag, want dit was het laatste koninklijke huwelijk in Zweden voordat een nieuwe, nu nog heel jonge, generatie aantreedt.

Wel leuk misschien om via de artikelen van Royal Glitter even terug te kijken op eerdere Zweedse koninklijke huwelijken:

>>Lees: ‘Tack för att ni gett mig min prins’

En: >> Bröllop in Zweden:Madeleine herstelt koninklijke traditie

Klik op de foto’s voor vergroting