Star Style 2

Camilla, hertogin van Cornwall

Horoscoop Camilla

Camilla, hertogin van Cornwall, Trooping the colour 2010

Camilla, hertogin van Cornwall is geboren op 17 juli 1947 en is dus een Kreeft: moederlijk, vriendelijk, vasthoudend, gepantserd, alles overgoten met een saus van humor. Als ze althans niet een van haar Kreeftbuien heeft. Vaak gaan die over iets dat ze pas later onder woorden kan brengen en dat bijna altijd te maken heeft met gekwetste emoties.

Maar Camilla is niet zomaar een Kreeft. Net zo min als alle andere Kreeften (en Weegschalen en Leeuwen enz.), want iedereen is uniek.

Ten eerste is haar ascendant Leeuw. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat als ze ergens binnenkomt, er ook echt Iemand binnenkomt. Alle ogen onmiddellijk op haar gericht. Dat heeft niet eens  met haar kleding te maken. Het is een magnetisme dat ze al haar hele leven moet hebben gehad.

Ten tweede staan er heel veel planeten in haar twaalfde huis. Dat betekent dat ze het liefst achter de schermen werkt, weinig interesse heeft om het centrum van de belangstelling te staan en dikwijls bij zichzelf te rade gaat.

Magnetisme

9 april 2005: Camilla een stap dichter bij het Koninklijk Huis en haar eigen Elfde Huis

Dit lijkt in tegenspraak met die imposante Leeuw die dus die grandioze entree maakt in elk gezelschap, maar dat hoeft niet zo te zijn. Aan dat magnetisme kan ze niks doen, dat heeft ze nu eenmaal. Maar far from the madding crowd voelt ze zich het meest op haar gemak: dat hoort echt bij haar wezen. Ze is niet gebouwd op een leven in de schijnwerpers. Maar ze móest wel. Niet alleen van prins Charles en het protocol. Maar, gek genoeg, ook van haar eigen horoscoop.

Haar weggetje in het leven loopt namelijk van Huis 5 naar Huis 11, van zeg maar het Huis van Plezier (5) naar: het Verenigingsgebouw (11).

Camilla komt dus van Leve de lol (Huis 5). Pret maken, feesten dansen, risico’s nemen, gokken, zonder verantwoording te hoeven afleggen. En met zoveel planeten in het twaalfde huis wílde ze ook helemaal geen tekst en uitleg geven. Haar eigen normen en waarden waren  voor haar van meer belang dat de opinies van de buitenwereld. Dat is trouwens nog steeds zo.

Omdat Camilla’s vijfde huis in het teken staat van Schorpioen heeft bij al haar activiteiten  altijd iets dieps, mysterieus en meeslepends gezeten. Haar joyeuze entree (Leeuw ascendant) is daar een uiting van.

Nieuwe vrienden: prinses Letizia van Spanje, 2011

Prins Charles is een Schorpioen. Hij moet in haar doen en laten veel van zijn diepste wezen hebben herkend.

Dat wil zeggen: destijds. Camilla moet in de loop der tijd echter van Huis 5 en Schorpioen naar Huis 11 en naar Stier. Bijna allemaal moeten we vroeg of laat een gedwongen keus maken, waarna het afgelopen is met wat ons allemaal zo vertrouwd was.

Bij Camilla zal er ook wel enig drama in het spel zijn geweest. Haar horoscoop geeft namelijk aan dat haar leven uit duidelijk afgescheiden, elkaar opvolgende fasen bestaat. Minimaal één keer zal ze het gevoel hebben dat ze weer vanaf nul moet beginnen. Ik vermoed dat ze het in haar hart helemaal niet zo erg vond dat een huwelijk met Charles – en alle verplichtingen die eraan vast zitten – lange tijd door het publiek werd afgekeurd. Maar op een gegeven moment draaide publieke opinie. En het huwelijk kwam er. Je ziet wel vaker als iemand van Huis 5 naar Huis 11 moet dat hij of zij een groot stuk van zijn eigen ego moet opofferen om tegenover iemand anders rechtvaardig te kunnen zijn. Camilla heeft in de relatie met Charles  het grootste offer van de twee gebracht.

Verrijkend

Nieuwe vrienden, Johannesburg 2011

Ze is aan een leven begonnen, waar ze niet om had gevraagd en dat ze ook niet ambiëerde. Dat moet vooral in het begin heel moeilijk voor haar zijn geweest.

Maar wat je ook gebeurt, je neemt altijd jezelf mee. Ja, Camilla is meer bij verenigingen, vergaderingen, charitatieve instellingen (Huis 11)  betrokken dan vroeger. Ze doet daar trouwens nieuwe vrienden op. Ook leert ze dat iets voor anderen betekenen veel verrijkender is dan er alleen voor jezelf en je naasten zijn.

Maar ze blijft een Kreeft Ze zal dus voor Charles altijd een thuis maken. Ook blijft ze gewoon haar kreeftenbuien houden, bijvoorbeeld als ze vindt dat ze te weinig waardering krijgt. (Een kreeftentrek die ze deelt met prinses Diana.) Eigenlijk moet je tegen een Kreeft minimaal 200 keer per dag zeggen dat hij of zij de moeite waard is en dan zullen ze misschien, eventueel, mogelijk gaan geloven dat het, wie weet, een beetje waar is.

 

Achter de schermen

Jubilee Lunch, 2012

Behalve Kreeft blijft Camilla natuurlijk ook Camilla. Kijk maar naar haar kapsel. Beetje bijgepunt, de beste verzorging. Maar het is gewoon het oude Camilla-kapsel.

En heel veel van haar planeten blijven onveranderd in het Twaalfde Huis. Ze zal dus nooit aan de weg timmeren, roepen: ‘Kijk mij eens.’ Vermoedelijk verricht  ze in de nieuwe verenigingen clubs e.d. waarbij ze verzeild is raakt, veel werk achter de schermen. En ze zal zich onveranderd afsluiten van de wereld om na te denken over wat er is gebeurd en wat dat voor haar betekent.

Eenmaal weer met het leven verzoend, blijft  ze zoals altijd als gesprekspartner voor Charles aantrekkelijk. Net als hij filosofeert ze graag, is ze geïnteresseerd in dromen en verborgen zaken en: ze reist graag.  En ze zal ongeduldig met hem blijven als hij naar haar idee weer eens te langzaam is.

Jersey, juli 2012

Daar staat veel tegenover, bijvoorbeeld de gefortuneerde vrienden die ze via Charles heeft opgedaan.  Want een beetje Streber is ze toch echt ook. Zij het een Kreeftstreber: geld en aanzien bieden zo’n Zekerheid!

Maar – en dat is haar saving grace in het leven – : ze heeft een fraai geplaatste Jupiter. Ze is werkelijk hartelijk, joviaal en loyaal én ze heeft gevoel voor humor.

Dat laatste kun je in haar kleding zien. Er is vaak iets van fun in haar kleding: een gekke versiering op een hoed, een grappige broche. Als ze al iets van haar echte karakter via haar kleding seint, dan  is het dat (foto rechts).

Robinson Valentine

2011, vooravond huwelijk prins William en Kate Middeleton

Ze zal,  zeker privé, nog best regelmatig in haar comfortabele vijfde Huis-/Schorpioenkleding schieten. En soms zal je hiervan ook in het openbaar nog elementen terugzien (foto links). Maar in het algemeen heeft ze haar laat-maar-lieren country-stijl ingeruild voor formele kleding. Gelukkig heeft ze in de designers van Robinson Valentine mensen gevonden die begrijpen wat ze wil. Dat is dus: niet de kolommen halen met haar kleding. ‘Understated clothes’, zoals ontwerpster Anna Valentine zegt.

Honneurs au prinses Catherine

Onopvallend op weg naar Huis 11 dus.

En op weg naar Stier. Het is mooi om te zien dat ze, onbewust, Stierkleuren voor haar kleding kiest. Het is afgelopen met het diepe rood, groen en bruin van Schorpioen. Camilla’s kleuren van nu zijn: de pastels, ijle tinten, zachtblauw (überhaupt veel blauw), zachtroze, zachtgrijs en met name duck egg blue (pastel blauw/groen).

En ze gaat absoluut niet de concurrentie aan met de jonge blom Catherine, duchess of Cambridge. Kate mag de show stelen. Als Camilla maar niet hoeft.

Ze wekt de indruk dat ze na een periode van inschieten werkelijk vrede met haar nieuwe bestaan en het daarbij horende uiterlijk heeft gevonden. Het is dat horoscopen niet aan Tom-Toms doen. Want in het geval van Camilla zou dan nu de mededeling klinken: ‘Bestemming Bereikt’.

 

Copyright Els Smit

Gepubliceerd op 7 september 2012

Klik op de foto’s voor vergroting en gedetailleerde bronbeschrijving