Star Style 3

Prinses Letizia, 2011

Prinses Letizia van Spanje 

Horoscoop prinses Letizia

De frêle Letizia, de vrouw van de Spaanse kroonprins Felipe, straalt nu al uit wat ze ooit moest worden: een teamspeler met een grote mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor haar daarom in haar kleding geen stijlbreuken of onverwachte make-overs. Hoogstens zal er af en toe een concessie zijn aan de sfeer in het land. Bijvoorbeeld als Spanje in een in een economische crisis verkeert, zoals nu. Dan draagt ze nog maar zelden diademen en zijn de kleuren van haar kleding somber.

Laat onverlet dat de basis van haar garderobe niet verandert: simpel ogende, scherp gesneden jurkjes, verfijnde, zakelijke broekpakken.

Van alle prinsessen is Letizia waarschijnlijk het meest constant in haar kledingstijl. Dat is opmerkelijk. Het komt niet vaak voor dat een vrouw van begin veertig zweert bij een klassieke garderobe, zoals Letizia dat doet. En er zich ook al zo lang prettig bij voelt.

Komt door haar ascendant.

Eerste indruk

Af en toe schudt ze haar leeuwenmanen (2012)

De ascendant in een horoscoop zegt iets over de manier waarop we naar buiten treden, de eerste indruk die we willen vestigen. Letizia’s ascendant is Waterman, het elfde teken van de dierenriem. En dat is nu precies waar volgens haar persoonlijke horoscoop haar bestemming in dit leven ligt.

In astrologentaal: haar noordelijke maansknoop ligt in het elfde huis.

In gewone taal: Letizia heeft dus een geweldige steun aan haar ascendant (Waterman) bij het verwezenlijken van haar roeping. De indruk die ze sowieso al wil maken loopt parallel met haar bestemming. Dat bespaart haar veel twijfel. Vandaar haar zelfbewustzijn.

In Letizia’s horoscoop, staat het teken Steenbok in haar elfde huis. Dat betekent dat haar streven ook gekleurd wordt door de ernst, de maatschappelijke verantwoordelijkheid en de ambitie die Steenbok eigen is.

Details, details … (2012)

Wie ergens naar toe gaat, komt ook ergens vandaan. De twee maansknopen in een horoscoop staan altijd 180 graden tegenover elkaar. Letizia’s zuidelijke maansknoop staat dus in het vijfde huis: het woonhuis van Leeuw, het koninklijke teken, d.w.z. de oude, autocratische koning. Grappig is dat de planeet Venus in Letizia’s horoscoop in Leeuw staat. Je neemt op je reis door het leven altijd iets van je afkomst en je natuurlijke aanleg mee. En zo zal Letizia toch altijd een voorliefde houden voor dure (en veel) kleding, rijke stoffen en juwelen. Heel af en toe, als ze een wilde bui heeft, zie je daar een glimp van en met name in haar kapsel. Dan schudt ze even haar leeuwenmanen (foto links).

Dienstbaarheid

Een man om tegenop te kijken

Echter, Venus mag dan in Leeuw staan, hij staat ook in haar zesde huis. Er zal daarom altijd een element van dienstbaarheid ook in haar kleedgedrag zitten.Dienstbaarheid is overigens een wezenskenmerk van haar. Ze is geboren op 15 september, ze is dus een Maagd, met alle eigenschappen van dien, zoals nauwgezetheid en zin voor details. Dat zie je ook terug in haar kleding: al die bijzondere ceintuurs, haar sjaals (foto’s hiernaast rechts en rechtsbovenin).

Leeuw (Letizia’s afkomst) staat ook voor acteren, het natuurlijke middelpunt op het toneel zijn. Privé zal ze best de neiging hebben om dingen te dramatiseren. Maar voor haar werk is een beetje kunnen acteren natuurlijk een prima talent.

Businesspak en hoge hakken, 2011

Op een hoger niveau is ze bovendien iemand van The show must go on. Dat bleek onlangs toen de Spaanse monarchie door gedragingen van koning Juan Carlos onder vuur lag. De prins en prinses van Asturia zetten hun hectische programma van werkbezoeken en officiële verplichtingen onverdroten voort.

Ja, de prins én de prinses. . Altijd samen. Er is geen koninklijk of prinselijk koppel dat zóveel dingen samen doet. In Letizia’s horoscoop ligt een zwaar accent op haar zevende huis, dat veel vertelt over de partners in ons leven. Samen dingen oplossen, elkaar aanvullen, elkaar begrijpen zonder woorden. Het is een ontroerende hang naar harmonie die prominent in Letizia’s horoscoop aanwezig is. Vanwege die Venus in Leeuw wil ze persoonlijk ook erg graag een partner tegen wie ze op kan kijken. Dat is met Felipe dan in ieder geval letterlijk en figuurlijk gelukt:0), (foto hier linksboven).

Hakken

Maar pas op, met Jupiter in haar tiende huis wil ze tegelijkertijd ook zelf naam maken en een functie met verantwoordelijkheid. Vandaar die torenhoge hakken (foto rechts).

Quality time met de dochters (Leonor en Sofia), 2011

Dat is natuurlijk allemaal erg vermoeiend. Als we het even niet zien zitten, vallen we allemaal terug op wat we zelf als de meest vertrouwde gedachten en ideeën beschouwen (onze zuidelijke maansknoop). Letizia wordt een klein, gevoelig  kind, angstig voor afwijzing. Dan zou ze het liefste willen schuilen voor de boze, boze buitenwereld. Maar lang duurt dat nooit. Het lot trekt te hard aan haar. Haar Maan in het tiende huis zorgt ervoor dat ze door haar werk altijd in de publieke belangstelling zal staan en dat ze eeuwigdurend druk, druk, druk zal (willen) zijn. Weinig ruimte en tijd voor een privéleven dus.

Spanje: deel van haar familie, 2012

Ook voor haar gezin dus zou je zeggen. Misschien. Maar er is een groeiproces in Letizia gaande, waarbij ze haar vaderland (ze is een geboren Spaanse) met al zijn wel en wee steeds meer als haar familie gaat zien. Ze is ronduit patriottisch en zeer loyaal aan alles wat Spaans is. En dat verklaart dan meteen waarom ze zo ontzettend veel kleding van al die Spaanse ontwerpers (Felipe Varela, Miguel Palacio en de oude Manuel Pertegaz) draagt.

 

Copyright Els Smit

Gepubliceerd op 23 januari 2013

Klik op de foto’s voor vergroting